Ugrás a fő tartalomra

Amit a Kaktusz is olvasni akar #22


Tonya Hurley: The Blessed (The Blessed 1.) – megjelenés: szeptember 25.

A brooklyni tinik, Lucy, Cecelia és Agnes a sürgősségin találják magukat a kórházban, az életük legmélyebb pontján. Lucy, a mű partilány, Cecelia, a bukott rock csaj és Agnes, a reménytelen romantikus. Mind menekülnek az életük és önmaguk elől, törött szívek és törött álmokkal kísértve. Itt lép be Sebastian. Rejtélyes, vonzó, csábító. Mindannyiuknak azt nyújtja, amire vágynak…

De a szívéért folytatott harcban vajon elvesztik-e a lelküket?

Gondolatok: Te jó ég! MENNYIRE KELL NEKEM EZ A KÖNYV! Tonya Hurley Szellemlányát se sokan értették (és nem arra gondolok, akiknek nem tetszett), az szatíra volt, és nem konkrét fantasy tingli-tangli, főleg tekintve, hogy milyen vége lett. És erre előjön Hurley ezzel, amire annyi negatív kritika érkezett, ezzel az indoklással: „Nem érthető, túl bonyolult, túl sokat kell rajta gondolkozni.” Nos ettől csak még jobban akarom olvasni, főleg, hogy azt nyilatkozta Hurley, hogy ez már nem gyerekmese, mint a Szellemlány, hanem ifjúsági fantasy, szentek életének újramesélése Tarantinósan. (Akit szintén imádok.)

C. K. Kelly Martin: Yesterday – megjelenés: szeptember 25.

AKKOR: Az UNA megalakulása, a környezetvédő terroristák fenyegetései, a munkanélküliség hatalmas aránya és az ezeket követő virtuális valóságba való menekülés olyan dolgok, amikről bármelyik diák olvashat a 21. századi tankönyvekben, és Freya Kallas normális életéhez hozzátartozik. Amíg a világ darabokra nem kezd hullani.

MOST: 1985-öt írunk. Freya Kallas épp most költözött a világ másik végére, egy új életbe. Első látásra teljesen beilleszkedik az új gimnáziumába, de Freya nem érez semmit, csak közömbösséget. Az édesanyja az apja halálára fogja ezt, de hogyan magyarázza meg az a fejfájásokat, vagy hogy miért érzi az emlékeit ködösnek? Amikor Freya megpillantja Garren Lowe-t, nem tudja kiverni a fejéből a fiút. Biztos benne, hogy ismeri őt, pedig Garren győzködi, hogy csak most találkoztak. Ahogy Freya követi az ösztöneit és a rejtett igazságokat kutatja, ketten felfedeznek egy furcsa és veszélyes világot, ahol a napjaik lehet, hogy meg vannak számlálva. Mivel nem tudja, hogy kiben bízzanak, Freya és Garren elszöknek egy hatalmas szervezet elől, akik mindenáron szét akarják őket szakítani, és távol akarják tartani őket attól, hogy felfedezzék a közös múltjuk (és jövőjük) titkait, a lány látomásaival együtt, és hogy honnan és mikorról is származnak.
                    
Gondolatok: Olyan jó kis összeesküvés elméletes disztópiának hangzik, és elvileg időutazós is, szóval máris érdekesnek hangzik. Viszont hasonlítják: Az útvesztőhöz, A beavatotthoz, a Ragyogáshoz (ami majd a Maximtól jön disztópia), a Matched – Egymásnak rendelvéhez ÉS A csont és füst leányához. Minek oda szerencsétlen fantasy könyv? Talán mert már ismerték egymást előző életükből? De akkor is!

Francine Prose: The Turning – megjelenés: szeptember 25.

Jack gyerekfelvigyáz a nyáron egy elzárt szigeten, ahol se Wi-Fi, se térerő, és senki csak a gondnok és két nagyon különös gyerek. Azonnal érzi, hogy valami baljós van itt – és nem csak a hátborzongató, fekete ház, amiben lakik. Hamarosan rémesen elzártnak érzi magát és magányosnak, aztán rájön, hogy nincs egyedül. A gond az, hogy csak ő látja őket. Ahogy a titkokra fény derül, és a sötét igazságok előbukkanna, Jack kétségbeesetten küzdik azzal, hogy meg tudja különböztetni, mi valós és mi nem. Tudja, mit lát, és hogy nem őrült… Vagy mégis? Hol ér véget a valóság, és hol kezdődik az őrület?

Gondolatok: Fogalmam sincs, mi ez, de tinihorrornak van felcímkézve, és olyan kellemesen borzongósnak tűnik.

Ned Vizzi: The Other Normals – megjelenés: szeptember 25.

Ha megtehetné a tizenöt éves Peregrine „Perry” Eckert minden idejét a Creatures & Cavernsnek szentelné, egy epikus szerepjátéknak, ami tele van lényekkel, varázslatokkal és halálos fegyverekkel. A C & C világában érzi magát a legjobban, szóval amikor a szülei elküldik nyári táborba, Perry egészen biztos benne, hogy ez lesz élete legrosszabb nyara.

De minden megváltozik, amikor Perry megérkezik a táborba és átkerül a Másik Normális Világba. Perry új, másvilági barátainak szükségük van a fiú segítségére, hogy megmentsék a hercegnőjüket és megakadályozzák a tömeges mészárlást. Ahogy együtt nekivágnak a kalandjuknak, Perry rájön, hogy a kocka gyerekkora különleges módon felkészítette arra, hogy a legnagyobb harcos legyen ebben a világban, sőt talán még hős is.

Gondolatok: Mivel szerepjáték mániás vagyok – bár kismértékben –, ezért vonz ez a könyv annyira, habár elég nyilvánvaló, hogy inkább tinédzser fiúknak írták.

J. K. Rowling: The Casual Vacancy – megjelenés: szeptember 27.

EZ AZ ANGOL MEGJELENÉSI DÁTUM, MAGYARUL DECEMBER KÖZEPÉRE VÁRHATÓ A GABO KIADÓ GONDOZÁSÁBAN!

Az alig negyven-egynéhány évesen megboldogult Barry Fairweather halála szó szerint felforgatja Pagford városkát. Pagford színleg maga az angol idill, macskaköves piactérrel, ódon apátsággal, ám az elbájoló homlokzat mögött háború tombol: gazdagok háborúja a szegényekkel, kamaszoké a szülőkkel, feleségeké a férjekkel, tanároké a tanítványokkal...
Mert Pagford nem az, aminek látszik, és Barry megüresedett önkormányzati helye a valaha megélt legnagyobb háborút robbantja ki a helységben. Ki fog győzni a szenvedélyektől, köpönyegforgatástól, döbbenetes leleplezésektől viharos választáson? A The Casual Vacancy (Átmeneti üresedés) a páratlan mesemondó új alkotása az első olyan regény, amelyet Rowling a felnőtteknek írt.

Gondolatok: Szerintem nem kell mondani, hogy Rowling automatikus olvasólistán van nálam is. Természetesen nem várok egy olyan világmegváltó élményt, mint a Harry Potter könyvektől, de na, hátha élvezni fogom ezt is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú