Ugrás a fő tartalomra

Ally Carter: Görbüljek meg, ha igazat mondok

Hogy akadtam rá: Először Timi, kedves előolvasóm próbált rábeszélni, de megláttam a borítót és becsuktam az oldalt. :D Aztán a molyon Vivienne meglepően jó kritikát írt, és muszáj voltam elolvasni.

Úgy általában az egészről: Cammie Morgan a téli szünet után ismét visszatér a Gallagher lányok akadémiájába. Ám mielőtt ezt megtehetné kénytelen részt venni egy CIA-s hazugságvizsgálós kikérdezésen, mivel tavaly félévben elég sokszor kiszökött az iskolából, hogy egy fiúval randizhasson. És ugye ez elég nagy kihágás. Bár aggodalomra semmi ok, hiszen Josh emlékezeteit módosították, de azért Cammie mégsem tudja őt kiverni a fejéből olyan könnyedén, ahogy ezt elvárnák tőle. De Cammie kemény kém, legalábbis annak tanul, és ez a félév sem csak a tanulás izgalmait rejti, ami azért valljuk be egy kém suliban már önmagában is elég lenne. Viszont ott van még az is, hogy édesanyja, az iskola igazgatónője és a kedvenc tanára, Mr. Solomon valamiféle Csipkebokorról (vagy Csipke bokorról) kezdenek beszélni, és hát a lányok nem kémek lennének, ha nem akarnák kideríteni, hogy mi köze van valami rejtélyes névnek ahhoz, hogy miért van lezárva az épület Keleti szárnya.

Félek minden sorozat második részétől, mert az embernek van egy elvárása, és általában koppan. Ally Carter viszont bizonyította, hogy nincs mitől tartanom, igenis jól ír, és jól bánik a sorozat alapelvével. Ami ugye az lenne, hogy vannak ezek a tini lányok, akiket kémeknek képeznek ki. Az első részben sikerült megoldania, hogy tizenöt évesen nem akarják megváltani a világot, és egy nagyszerű iskolás ifjúsági könyvet kanyarított, ezért főleg attól tartottam, hogy most nagyobb babérokra tör és elkezd valami hihetetlen sztorit írni. DE NEM! Carter még mindig a földön marad és hihető keretek között ügyködik a kémek világában, és ismét nincs világmegváltó, terrorista csoportot leverő cselekmény, de pont ettől is lesz jó.

Ugyanakkor a humora valami isteni, talán még jobb is, mint az első kötetben, bár nem hittem, hogy lehet fokozni. Szinte minden mondaton mosolyogtam és nevettem, annyira jól eltalálta a hangsúlyt Cartert. Vicces nézni, ahogy Cammie és a többi lány, akik kizárólagosan lányiskolába jártak, hogyan viszonyulnak a fiúkhoz, hiszen bárkit képesek megölni több száz féle módon (elviekben legalábbis), és mégis az egész emberi szociális dolgokkal ugyanúgy állnak, mint a többi tinédzser, néha kínos helyzetekbe kerülnek, ami még viccesebben hat, hogy milyen profi kémeknek készülnek.

Emellett az egésznek van egy komolyabb csengése is, no semmi erőltetett, de nagyon szépen felvázolja Cammie és az anyja között a kapcsolatot, hogy milyen is lehet egy családnak, ahol tényleg kémek vannak, és hát alapjáraton ez az élet hazugságokkal jár, és hogy ez hogyan hat a családra, vagy egyéb emberi kapcsolatokra. És előrevetít egy nem éppen fenékig tejfel életet Cammie-nek, hiszen hogy lehet majd így normális romantikus kapcsolata bárkivel?

Külön imádtam, hogy Josh szálát nem tüntették el, ahogy azt vártam, hanem továbbra is ott van, noha semmi erőltetett, „jajj-de-hiányzol-úgy-szeretlek-meghalok-nélküled” típusú mondatokra kell gondolni. Teljesen reális volt a romantika része, már amennyi volt benne, nem nevezném igazán romantikának, csak remélem, hogy az lesz belőle valamelyik következő részben.

Kellemes, szórakoztató kis könyv ez, a gond az, hogy annyira rövid, és hamar ki lehet végezni.


Kedvenc karakter: Cammie, Zach

Ami kifejezetten tetszett: a humor, KÉMEK!

Ami nem tetszett: -

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból

Kiadó: Kelly

Kiadás dátuma: 2011. május 4.

Oldalszám: 228
oldal

Megjegyzések

 1. Hány részes ez a könyvsorozat? :)

  VálaszTörlés
 2. Szia! Itthon kettő jelent meg, odakint ha jól tudom, 5. És 6 részesre tervezi az írónő.

  VálaszTörlés
 3. Itt is felteszek egy kérdést :D
  Szóval olvastam, hogy a Kelly kiadó befejezi pár sorozat köteteinek a kiadását. Közéjük tartozik Cammie, a kaméleon is? Te mit tudsz erről?
  Éva

  VálaszTörlés
 4. Nem tudom pontosan, mert feltették ezt a kérdést a kiadónak, de nem láttam, hogy válaszoltak volna rá.

  VálaszTörlés
 5. És azóta lehet tudni róla valamit? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. @Névtelen: A kiadó azóta sem válaszolt. Szerintem megszüntették a sorozat kiadását, de sokkal többre mész, ha őket kérdezed. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

John Steinbeck: Egerek és emberek

Hogy akadtam rá:   Sokan ajánlották, köztük édesanyám is, végül kölcsönkaptam barátnőmtől. Úgy általában az egészről:   Lennie és George, a két vándormunkás új tanyára érkeznek, annak reményében, hogy végre meg tudnak maradni egy helyen hosszabb ideig, és egy kis pénzt tudjanak összekaparni, hogy saját kis földet tudjanak venni. A gond csak az, hogy Lennie mentális problémákkal küzd, ezért sokan értik félre és sokszor bajba kerül, főleg, hogy erősebb és nagyobb termetű az átlagnál. Rövidke kis történet ez, mégis annyira szíven ütött, hogy kellett pár nap, mire egyáltalán fel tudtam magamban dolgozni az egészet, és még mindig nem tudom, pontosan hogyan tudnám szavakba önteni, milyen hatással volt rám. Az is közrejátszhat, hogy pont A nagy Gatsby után olvastam, ahol az anyagi jólét körülményei között is az emberek az álmukat kergetik és mindhiába. Itt viszont a gazdasági világválság a háttér és valahogy mégis ugyanerről szól a történet. Különösen szívfacsaró volt látni, hog