Ugrás a fő tartalomra

Cassandra Clare: City of Bones - Csontváros

Hogy akadtam rá: Először lett a Harry Potter, aztán sok-sok fanfic író. Köztük Cassandra Claire, aki miatt életemben először fent maradtam egész este, hogy elolvassam a ficét, a Draco Trilógia első részét. Hamarosan megtaláltam a második részt, de akkor nem voltam jó angolos, nem tudtam tovább olvasni. Viszont megszerettem az írását. Imádtam a humorát, saját magát is kiparodizálta, és a cselekmény. Isteni. Lehet, hogy másnak a Gyűrűk Ura titkos naplók ismerős. Azt is ő alkotta. Csak leszedte netről műveit, mert megalkotta első regényét, a City of Bonest, és felvette a Cassandra Clare írói nevet.

Várható magyar megjelenés: Könyvmolyképző kiadó - november, december ???

Úgy általában az egészről: IMÁDOM! IMÁDOM! És megint csak IMÁDOM! Miután kiüvöltöztem magam belevágok a kritikába. Az egész egy idézettel kezdődik, Clare imádja a verseket és a Bibliát, néha a szereplők is abból idéznek. Adott egy lány, Clary, a legszimpatikusabb női karakter eddig olvasásom során. Imádja az animéket, rajzol, és szórakozni jár legjobb és egyetlen barátjával Simonnal. Ám az egyik este megpillant egy kék hajú helyes srácot, és őt bámulja, miközben fontolgatja, hogy oda kéne menni, bemutatkozni, ismerkedni (mivel amúgy félénk egyéniség), meglátja, hogy egy hosszú fekete hajú lánnyal távozik egy raktár helyiségbe. Elszomorodik. De a lényeg, meglát két alakot, akik a kék hajú után lopakodnak késsel! Szól Simonnak, de ő semmi különöset nem lát, de bízik annyira a lányban, hogy elmenjen egy kidobóért. Clary látja, hogy Simon alig halad, ezért megy és megnézi maga. Először senkit sem lát a helyiségben, majd szemtanúja lesz annak, hogy a három tinédzser megölik a fiút. Aztán elmagyarázzák, hogy igazából ők démonvadászok, és az egy démon volt. Persze, mikor Simon megérkezi, ő nem látja a három tinit, amin a démonvadászok, vagyis Árnyvadászok (nem tudom, hogy fogják fordítani) nem lepődnek meg. (Megjegyzés: felettébb sok a lát és a néz ige itt, de nem baj, hisz a Látás képességéről is szól. :))

Ez a kezdet. A többit nem fogom elárulni, Clary édesanyja eltűnik, őt keresi, és muszáj együttműködnie az Árnyvadászokkal, miközben rájön, hogy ő is közéjük tartozik. Mert mi másért látná őket? Clare másik könyve (még nem jelent meg) szinte ugyanezt a leírást tartalmazza, de biztos vagyok benne, hogy egészen mást hoz ki belőle.

Brilliáns író, nem tudom eléggé hangsúlyozni, jó a cselekmény izgalmas, és a humor, az feledhetetlen. Végig szarkasztikus humorral fűszerezi a könyvet, és a szereplők olyan szépen ki vannak dolgozva, és imádom, ahogy leírja őket, ahogy mozgatja őket. Persze alapjában véve romantikus regény lenne, mégis az izgalom/akció van előtérben, így akár még fiúk is elolvashatják. Szerelmiháromszög is kialakul: Clary, a barátja Simon és persze az egyik rejtélyes Árnyvadász, Jace között.

Külföldön igazi rajongó tábora van, és nem csoda, hogy miért. Maga Stephenie Meyer is imádja a sorozatot. Olvastam valahol, hogy kijelentette, ez sokkal jobb, mint a Wicked Lovely (egy másik sorozat), ezért pedig sokan megorroltak rá. És a Twilight Moms (Alkonyat Anyuk) mintájára megalapították a Mundie Moms közösséget is (vagyis Földi Anyuk, a könyvben az embereket földinek hívják).

De még egy kicsit a világról: van itt minden, kérem szépen. Angyalok, démonok, vámpírok, vérfarkasok, tündérek, warlockok. A legenda szerint az angyalok (pontosabban Ráziel angyal) hozta létre vérével az Árnyvadászokat, hogy létrehozzanak egy olyan fajt, ami segít a démonok legyőzésében. Ráziel a vérét egy kehelyben keverte össze, ami azért fontos, mert adott három szentnek nézhető tárgy, a Kehely, a Kard és a Tükör. Ezeket vadássza a főgonosz a történetben. Aztán vannak az Alsóvilágiak (én így fordítottam, amúgy Downworlders), akik az alapvető négy faj, ők félig emberek, félig démonok (a vámpírok, vérfarkasok, tündérek és warlockok). Az Árnyvadászok afféle rendőrség szerepet töltenek be, és nemesebbnek képzelik magukat (a legtöbb esetben) az Alsóvilágiakkal szemben, ugyanis csak nemrégiben kötöttek békét. Ennyit a világról. :D Ez csak egy kis ízelítés.

Még annyi az Alkonyatosoknak: ha Edwardot szerettétek, akkor Jace-t is. :D

Nem akarok spoilert írni, hiszen nagy valószínű, hogy senki sem olvasta még, illetve nagyon kevesen. De a könyv vége lenyűgöző, egész másra figyel az ember (legalábbis én), és ami kiszúrja az ember szemét, észre sem veszi. Ha elolvastátok, tudni fogjátok, mire gondolok. Én csak néztem, hajnal hatkor (akkorra értem a végére), hogy ez hogy lehet, kapkodtam ide-oda a fejem. Mellesleg megjegyzem édesanyám (akinek lefordítottam az egészet) kb. az 5. fejezetnél ráhibázott. :D

Kedvenc karakter: Jace, Clary

Ami kifejezetten tetszett: A cselekmény, a szereplők mozgatása, a humor.

Ami nem tetszett: -

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból, és csak remélni tudom, hogy a könyvmolyosok megtartják az eredeti borítót (amerikait).

Megjegyzések

  1. Árnyékvadászoknak fordítottam. Baj? :)

    Különben én simán kitaláltam a végét menet közben. Igazság szerint kiszámíthatóbbnak is találtam a kelleténél. De középkorú férfiember létemre tetszett nekem is, és szívesen dolgoztam vele.

    Ezt írtam róla:
    http://hairdryerblues.blogspot.com/2009/03/mortalis-instrumentumok.html

    Meg ezt:
    http://hairdryerblues.blogspot.com/2009/05/az-apad-vagyok-luke.html

    VálaszTörlés
  2. jaj,hogy en mennyire varom h. megjelenjen magyarul...egesz oktoberben mind csak azt lestem vajon mikor fogja kiadni a konyvmolykepzo,aztan elhalasztottak novemberre...olyan merges voltam...elkezdtem olvasni a konyvet angolul,de sajnos nincs idom a szamitogep elott ulni,meg mar a szemem is faj ha szg elott ulok egyfolytaban...de eddig amit olvastam...wow...fantasztikus...es en is szeretem az alkonyatot,de szeritem a City of Bones sokkal jobb mint a Twilight...es Jace-t is jobban birom mint Edward...habar meg nem ertem a vegere ez a kedvencem!!!az abszolut favorit!!!

    VálaszTörlés
  3. Én is így vagyok vele, ZuZu. Valamiért ez a kedvenc könyvem. Talán, mert ahogy halad a történet, és elgondolom, én mikor mit írnék, Clare-nek sikerül kitalálnia a gondolataim. Mikor eszembe jut, hogy ez a két szereplő már igazán csókolózhatna, tessék ott a jelenet. Emellett azért szeretem jobban, mint a Twilightot, mert több benne az izgalom, a rejtély, és valahogy én azt jobban szeretem, és nem mellesleg Jace karakterét emberibbnek találom, mint Edwardot, pedig egyik sem ember. :) Én is várom a kiadást, és én is elszomorodtam, hogy még tologatják. Azért reménykedem, hogy még idén kijön. :D

    VálaszTörlés
  4. reménykedjünk...ha nem is most,de azért decemberben már megjelenhetne...jó kis karácsonyi ajándék lenne

    VálaszTörlés
  5. Szia! Bocsi, jöttem néhány hülye kérdéssel...
    olvastam a blue moon-t és a házűtulján ajánlották ezt a könyvet... és amit elolvastam róla, az nagyon tetszett:)
    azt szeretném megkérdezni, h ez az első része a könyvnek? és ha igen, akkor van/lesz folytatása?
    és még azt, h le fogják fordítani? o.O
    és te hogyan szerezted be? (az angol verziót)
    köszi, és még egyszer bocsi, h a hülye kérdéseimmel zavarlak
    B.B.

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    Nem zavarsz, ugyan, szívesen válaszolok.
    Ez egy trilógia, ez az első része. Eredetileg trilógiának tervezték, de sokan akartak folytatást, és az írónőnek támadt ötlete, ezért lesz egy amolyan negyedik rész (más lesz benne a főszereplő), ezt még Amerikában sem adták ki. Szóval az eredetileg tervezett három rész már megjelent külföldön. Magyarországon majd kiadják, reméljük novemberben az első részt, a folytatás attól függ, hogy megveszik-e annyian, hogy érdemes legyen folytatni.

    Az angol verziót én már jó rég beszereztem. A bookline.hu oldalon is meg lehet rendelni. De a prospero (www.prospero.hu/katalogus) oldaláról is be lehet hozatni (de ez utóbbi tovább tart).

    VálaszTörlés
  7. Ooooo:D Köszönöm!:)
    B.B.

    VálaszTörlés
  8. Nekem a leírás alapján a Jace Calry párosítás nyerné meg a tetszésem. Ugye ők jönnek össze????

    VálaszTörlés
  9. Az az igazság, hogy ez a trilógia főkérdése. :D Így nem árulom el.

    VálaszTörlés
  10. Amikor először olvastam róla rögtön mentem vadászni a boltokba. De sajnos még mindig nem találom. Pedig nagyon szeretem az ilyen tipusú történeteket és miután olvastam a hozzászólásokat még jobban várom.

    VálaszTörlés
  11. Sajnos először októberre írták ki, majd novemberre és még mindig november van kiírva a kiadó honlapján. Csak remélni tudom, hogy még decemberben kijön.

    VálaszTörlés
  12. Én úgy tudom, hogy már megjelent a könyv,mert azt kértem anyámtól karácsonyra,de figyelmeztettem,hogy még nem biztos, hogy megfogja találni a boltokban,és hogy ha esetleg tényleg nincs,akkor vegyen helyette nekem parfümöt. Nos,tegnap,amikor hazajött az ajándékváráslásból,titokzatos mosollyal közölte,hogy úgy néz ki,nem fogok illatozni... xD Ebből már sejthető,hogy a Csontok városa mégis csak ott lesz szent este a fa alatt! :)

    VálaszTörlés
  13. Szia!
    Szerencsémre megkaptam páromtól a trilógia első részét karácsonyra :) Én is szeretem ezeket a típusú könyveket, párom kislány fertőzött meg. Ezerrel csereberéljük a könyveket a szerint, ki melyiket tudja megkapni/megvenni. Már várom nagyon a folytatást. A nagy karácsonyozás ellenére is végeztem már a könyvvel. Mivel én annyira nem vagyok profi angolból, sajnos várhatok a megjelenésig, ami eléggé bosszant. Nem tudsz véletlenül helyet, ahol már valaki feltett fordítást a 2., 3. kötetről?
    Előre is köszi és sok sikert a bloghoz, mert nagyon jó :)
    Ryel

    VálaszTörlés
  14. Szia!
    Én is megkaptam karácsonyra a könyvet, és az utolsó 150 oldalt tegnap éjjel olvastam ki... hajnali félhat körül fejeztem be, de utána fél óráig néztem az utolsó oldalt, hogy "neeem, nem lehet így vége, kell a folytatás MOST!" :D Egyszerűen hihetetlen.... Most azon gondolkozok vajon, végigfussak-e a következő részen angolul (ha angolul olvasok valamit (pl. twiligth sorozat..) nincs türelmem a szótárazáshoz, annyit meg éppen meg értek, amennyitől már nem kaparom a falat...csak hát ez nagyon nem ugyanaz :D ) Egyszerűen nem tudom elhinni a végét!!Remegni kezdett a kezem az utolsó fejezeteknél, és nem tudtam eldönteni, hogy el akarom-e olvasni a következő részt, vagy soha többet... De a kíváncsíság nagy úr. :)

    Egyébként nagyon kívácsní lennék mi az, amit anyukád már az ötödik fejeztnél kitalált.. mivel mondom most olvastam tudom mi a vége, de nekem mindig minden meglepetés volt.. :D Csak miután olvastam valamit jöttem rá, hogy "hoppá, ezt gondolhattam volna".

    Mindenesetre megjegyezném, hogy nagyon tetszik, amit itt csinálsz! :) És jófej dolog, hogy nem lövöd le a poénokat! (Bár most annyira hajt a kíváncsiság, hogy lehet nem bánnék egy két morzsát... :D)

    Petra

    VálaszTörlés
  15. szóóval elöször is sziasztok!

    Másodszor szeretném megkérdezni hogy vki nem tudna e segíteni benne hogy épül fel a világ. Olyan furcsa a fordítás vagy nem tom=D. Szóval démonvilág akivel szerződést akarnak kötni, közbe ők is velük vannak, és van egy Árnyvilág és áhh ezt a részt nem értem:S. És azt se hogy Valentine akkor most mi? Ember? vagy mi? vki a világról tudna nekem egy kicsit írni?:$é Elöre is köszönöm:).

    VálaszTörlés
  16. Hol is kezdjem? :D

    Árnyvilágnak hívják a mágikus világot, amit a földiek/mondik nem látnak. A démonvilággal nem akarnak szerződést kötni, csak fegyverszünetet a Alvilágiakkal (ami nem a démonokat jelöli, angol eredetiben külön van Alvilág, ahol démonok laknak és külön van Alsóvilágiak, akik a féldémonok, magyarban egy és ugyanaz lett a kifejezés, szóval ez kavarhatott meg). Szóval az Alvilágiak féldémonok (boszorkánymesterek, tündérek, vérfarkasok és vámpírok) és ők sem kedvelik a démonokat.

    Valentine ember, már amennyire az Árnyvadászok azok. Nevezhetjük őket félangyal, félembereknek, de végül is csak emberek, pici angyalvérrel. Valentine bár a démonok ellen van, úgy véli, hogy meg kell tisztítania a Klávét és az Árnyvadászvilágot az Alvilágiaktól (ez esetben a féldémonoktól), mert úgy véli ők sem jobbak, mint a démonok, hogy nekik sincs lelkük. És Valentine ezért a célért minden eszközt felhasznál, így bár démonvadász szövetkezik a démonokkal.

    Remélem, válaszoltam a kérdésedre. Ha még van valami, amit nem értesz, nyugodtan írj. :)

    VálaszTörlés
  17. Szia Gigi!

    Nagyon szépen köszönöm hogy válaszoltál a kérdéseimre. Visszaolvastam így könyvbe is. És már tökéletes minden a fejembe. Köszönöm szépen=). Így már még jobban tetszik =D. Amúgy valahogy fel lehetne venni veled a kapcsolatot?

    VálaszTörlés
  18. Van msn címem: voldemortsangel@hotmail.com (Általában fent vagyok, de most akadt egy kis problémám az msn-nel, és most ügyködök rajta, szóval nagy valószínűséggel fent leszek.)

    Van e-mail címem: gyiag@freemail.hu
    (Ha már eddig is írtál mailt, de nem válaszoltam, az lehet egy kis technikai malőr miatt, vagy pedig mert nem azonnal válaszolok az e-mailekre, mert néha kicsit sokan írnak. :D )

    VálaszTörlés
  19. szia!

    Most olvastam el és nagyon tetszett.Beleszerettem,imádom alig várom a folytatást.Nem tudom hogy fogom bírni!Nagyon jó az oldalad neked köszönhetem hogy rá találtam és még egy csomó jó könyvre.Köszi

    VálaszTörlés
  20. szia!

    Pár hete kezdtem el a Csontvárost, teljesen beleszerettem. El kellett olvasnom a folytatást. Letehetetlen! Már a 3. könyv vége felé járok. Cassandra Clare egy fantasztikus világot mutat be, a karakterek nagyon jók (nem is tudok olyan szereplőt mondani aki kicsit is unalamas, vagy zavaró lenne). Jace humora (vagy inkább szarkazmusa) lehengerlő. Azt kell mondanom számomra vetekszik a történet az Alkonyat sorozattal (de marad az abszolút kedvencem, hiszen rávett, h angolul olvassak). Alig várom, h magyarul is kiadják a 2. és 3. részt!
    Nagyon jó az oldal! Találtam néhány érdekes könyvet is!
    Thanx!
    Adri

    VálaszTörlés
  21. Móni: Örülök, hogy tetszik a blogom, sosem gondoltam volna, hogy ennyi ember tényleg hasznosnak fogja találni. :D

    Adri: Én is így voltam vele. Bár angolul igazából Cassandra Clare miatt kezdtem olvasni (még fanfictiont), de utána az Alkonyat volt az első könyv, amiről láttam egy trailert és mivel magyarul nem volt tervezve megjelenés, elolvastam angolul, és utána nem volt megállás. Bár én Clare műveit jobban szeretem, mert az tökéletesen az én ízlésem. (Attól még imádom az Alkonyatot is félreértés ne essék.) Valahogy Clare-rel úgy vagyok, hogy tényleg megjósolhatatlan és bármeddig elmegy a szereplőivel. És igen, amit még imádok benne, a karakterek. Mindenkinek megvan a maga célja és háttere, bármennyire kis karakter is, vagyis mindenki ki van dolgozva és teljesen valós. :) És szintén, örülök, ha segíthettem a könyvekkel és tetszik az oldal.

    VálaszTörlés
  22. Szia:)

    Pár perce végeztem a könyvvel. Kissé ambivalensek az érzéseim....Maga, a stílus, a történet tetszik, de annyira zavaró ami kiderül Clary-ről és Jace-ről, teljesen lefrusztrál a dolog:(Ez így nem jó, remélem a folytatásban valamilyen csavarral megváltozik ez.....Neked nem volt rossz érzésed az első rész után?

    VálaszTörlés
  23. Szia!

    Én azt ajánlom ettől még folytasd a történetet, érdemes. Sokan (külföldön) azért hagyták abba, mert nem tetszik nekik, illetve zavarta őket, ami kiderült Jace-ről és Claryről. Engem valahogy furamód cseppet sem zavart, mármint az adott körülmények között el tudtam fogadni.

    VálaszTörlés
  24. Mindenképpen elolvasom mind3-at, szerintem még ma este belekezdek a 2.ba...Egyébként van egy könyves vonal amiben megegyezik az ízlésünk:)Kb én is akkora olvastár vagyok mint te:)

    VálaszTörlés
  25. hello

    én is teljesen beleszerettem ebbe a könyve alig várom a folytatását. de sajnos nem fogom kibirni, mert ugyani súlyos könyv beteg vagyok( a barátnőim szerint ez nem normális, de engem nem érdekel annira a véleményük.)Muszály megszerznem a 2. és a 3.részét!!! meg tudod nekem mondani hol tölthetem le őket még angolul is jó csak legyen meg!!!
    köszönöm szépen

    zsófi

    VálaszTörlés
  26. Erre azt tudom mondani, hogy bookline.hu-n lehet "legálisan" megszerezni. Letöltéshez nem igazán szeretek nyíltan segítséget nyújtani, de annyit mondok, ha beírod a címet és a download szót a google-be, akkor kiadja. :D

    VálaszTörlés
  27. Szia,

    Végeztem tegnap a második résszel:)Simeon-on meglepődtem, sejtem már a turpiszságot Clary és Jace kapcsán. Jó kis történet ez...Érdekes hogy az író átvette a Hamiltonos Seelie dolgot valamennyire...

    VálaszTörlés
  28. Szia!

    Amúgy ki lehet találni a Jace/Clary vonalat, mivel nekem hónapokat kellett várni a 3. rész megjelenéséig, nem nagyon volt más dolgom és tippelgettem, és bejött. :D

    Annyit még hozzátennék, hogy a Seelie, Unseelie nem Hamiltoni találmány. Olvastam már pár tündéres könyvet és általában Seelie/Unseelie páros van. Ez ha jól néztem skót mitológiából ered. A Seelie jelentése "áldott," "szent," ők azok, akik inkább segítenek az embereken, és az Unseelie pedig ennek ellentéte. Bár ezen kívül még egy csomó tündérfajta van. :)

    VálaszTörlés
  29. Lehet, én Hamiltonnál találkoztam ezzel. Csak újabban olvasok "lányos" fantasyt, sokkal többet olvastam már klasszikus fantasy-ból,ott ugye inkább a világot kell megmenteni, nagy csaták, cselszövés, bonyolultabb cselekmény romantikus szál nélkül, vagy minimálissal.
    J.R. Ward Fekete Tőr Testvériségét olvastad már?Szerintem neked való lenne:)

    VálaszTörlés
  30. Ajánlották már egy páran, de még nem jutottam el odáig. :D Az a baj, hogy túl nagy a listám, mindent felírogatok rá, majd egyszer eljutok odáig is szerintem. :)

    VálaszTörlés
  31. hello..
    pont tegnap olvastam ki..és tetszett..csak az a baj h nem tudott semmi meglepni..nagyon kiszámítható volt..én már akkor tudtam h ki clary amikor először beszélt vele hodge valentinéről...
    najó egy vmi meglepett..ami kiderült alecről:D

    VálaszTörlés
  32. Szia!

    Igen, a történetre sokan mondják, hogy kiszámítható, de engem az első részben annyira lekötött a világ ábrázolása, hogy teljesen nem figyeltem arra, hogy mi lehet a vége. Amikor Hodge először beszél Valentine-ról nekem elég egyértelmű volt, hogy kicsoda Clary és Jocelyn, de ami Jace-ről és Claryről kiderült a végén, az számomra abszolút meglepetés volt. :)

    VálaszTörlés
  33. Szio!
    Hát én most vagyok a könyv háromnegyedénél, hát igen nincsenek szavak rá... sajna belestem abba a hibába h elolvastam nálad a következő részre vonatkozó dolgokat, és hát lelőttem saját magam elött a csattanót..ezért eléggé mérges is vagyok a kiváncsiságomra:S Nem tudod véletlenül h mikor fognak a következő részek megjelenni magyarul?:) Előre is köszi!;)

    VálaszTörlés
  34. Szia!

    Hát nagy kár, hogy lelőtted a poént. :) De nyugi, más az ötödik fejezetnél rájött. Sőt, sokan. :D Engem pl. szépen félrevezetett a könyv. A következő részek? Hát sajnos nem vagyok bárkinél jobb viszonyba a kiadóval. Én személy szerint tavaszra saccoltam volna, de valahol valaki azt mondta, hogy következő ősszel jön a második rész. Konkrétan nem tudom. Ha nagyon szeretnéd tudni, azt javaslom írj a kiadónak. Mert én biztosat nem tudok mondani.

    VálaszTörlés
  35. Szia most olvasom, hogy a film 2012-re van kiírva és hogy az író Jessica Postigo a kiadó viszont a Warner Bros. Pictures, de ha ez a kiadó akkor nálunk nem fog mejlenni DVD-én? Csak mert nem forgalmazzák magyarországon a Warneres DVD-ket, legalább is az xpress.hu oldalon ezt olvastam.

    VálaszTörlés
  36. Szia!

    Először is a film még nagyon kezdetlegi állapotban van, szóval én még próbálom nem beleélni magam. :) De azért szurkolok neki.

    A DVD-ről pedig: én valahol azt olvastam, hogy már átvette egy másik cég a magyarországi forgalmazást. Elvégre a Harry Potter DVD is megjelent, pedig az is WB-s és jóval ez után a bejelentés után került ki.

    Üdv Gigi (csak lusta voltam bejelentkezni)

    VálaszTörlés
  37. heló

    de elvileg az már tuti fix, hogy lesz film :) már megvették a jogokat és egyebek (nem tudom ehhez mik kellenek) jupjup...ez már azért valami reményt ad:)

    VálaszTörlés
  38. és a filmről csak ennyit tudni???

    amúgy a könyv iszonyatosan jó :)

    nimphy

    VálaszTörlés
  39. A filmről még csak annyi van, hogy megvették a jogokat és megírták elvileg a forgatókönyvet. Hadd emlékeztessek mindenkit, hogy sok filmet évekig húznak, az, hogy kész a forgatókönyv, megvették a jogokat jóformán semmit nem jelent. Azért reménykedem, hogy megcsinálják, de amíg konkrét szereplőválogatási és forgatási hírek nincsenek, én nem örülök még annyira. :)

    VálaszTörlés
  40. köszi az infókat :)
    sajnos ezt tudjuk, de reméljük, hamar lesz szereplőválogatás :D

    VálaszTörlés
  41. Sziasztok!
    Pár órája olvastam ki a könyvet. Engem nagyon meglepett a vége..:O Kb. az utolsó 50 oldalnál gondolkoztam azon, hogy falhoz vágom, de azért tovább olvastam xD Legszívesebben rohannék könyvesboltba azonnal a következő részért.. :D

    Őszintén mondva, nekem nem tetszik az a gondolat, hogy film lesz belőle...
    El fogják rontani a könyv egész varázsát, mint az Alkonyatnál... :/

    VálaszTörlés
  42. 2013 augusztusán lesz kész a film ;) már nagyon vároooom :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú