Ugrás a fő tartalomra

Melissa Marr: Wicked Lovely - Veszélyes Játék

Hogy akadtam rá: Amazon.com-on megtetszett a borítója :D

Várható magyar megjelenés: 2010. szeptember - Kelly kiadó.

Úgy általában az egészről: A Mortal Instruments után elkezdtem angol YA (fiatal felnőtteknek szóló) fantasykat keresni. Tetszett a borító. Belsőre viszont... Nincs vele nagyobb baj, élvezhető könyv, másként nem raknám ki kedvencnek, és nem venném meg a történethez kapcsolódó mangát, de valahogy mégis hiányzik ebből a részből történetileg valami. Na, de kezdjük az elején.

Adott egy lány, Aislinn, akinek egy: rohadt bonyolult neve van, ok nélkül, tehát így ismét előugrik a Mary Sue kép, vagyis a túl tökéletes karakter. De ez hagyján, elvileg kimondani könnyebb a nevet, mint leírni. Szóval Aislinn látja a tündéreket, megvan a Látás képessége, de úgy kell tennie, mintha nem venné észre őket. Ugyanis a tündérek kegyetlenek, és előszeretettel vakítják meg a látó embereket. A nagyanyja neveli, édesanyja meghalt. Van egy barátja, Seth, aki igazából tök jó pasi, és Aislinn még szerelmes is belé, de nem akarja elrontani a dolgot. És persze ilyen nagy csajozós volt anno Seth. De aztán kibújik a szög a zsákból, hogy ő a mi főhősünkbe szerelmes.

Seth karakterével alapjaiban van gondom. Mikor Aislinn elmondja, hogy léteznek tündérek, kijelenti, oké, segítek. Pedig nem úgy volt leírva, hogy olyannyira hinne a fantasztikus lényekben. De ez nem baj. Egyszerűen hihetetlen ez a karakter, én úgy vettem ki, hogy egy nagymenő és csajozós... és mégis olyan romantikusan viselkedik.

A történetről: van két királyság, legalábbis ebben a könyvben még csak ezek vannak előtérben. A Nyár Udvar és a Tél Udvar (végre leírhatóbbak az udvar nevek a tündéreknél, ez piros pont). A Tél Udvar uralkodik, a Nyár királynak pedig megkötötték az erejét, és akkor kaphatja vissza, ha megtalálja az elveszett Nyár Királynőt. A királyunk, Keenan, mindig álmodik egy lányról, azt felkeresi, eléri, hogy belé szeressen, és egy próba elé állítja. Vagy elvállalja a próbát az illető, vagy nem kockáztat, és békésen átváltozik Nyár tündérré (kis viháncoló lánnyá). A próba maga, hogy fel kell emelni a Tél Királynő pálcáját, ha a Hideg nem költözik bele a lányba, akkor ő az elveszett Nyár Királynő. Ha mégis megkapja a Hidegséget, akkor ő lesz a Tél Lány, és magában hordozza a Hideget, egyetlen társa egy farkas, egészen addig, amíg Keenan nem találja meg a következő "áldozatát", akkor pedig figyelmeztetnie kell a lányokat, hogy ne vállalják el a próbát. Ha valaki mégis elvállalja, és az kapja meg a Hideget, akkor a Tél Lány felszabadul, de marad tündér.

Ez a történet jó, de a kidolgozás néhol hagyott kivetnivalót. Nem mintha én tudnék ilyet írni. Csak így olvasva, volt egy nagy bökkenő az egészben. Az egyetlen nagy potenciális drámára okot adó jelenetet is elrontja a főhős gyors reakciója.

Összességében kellemes kis történet, nekem túl cukros, akár az Alkonyat, de nem hasonlítható hozzá. Átlagos kis fantasy könyv, amit lehet élvezni egy unalmas délutátnon. Kíváncsi vagyok a másik két részre is, amik nem függnek szorosan egymáshoz (úgy hallottam), inkább az első és a harmadik rész jön egymás után Aislinn szemszögéből, ezért együtt olvasom a kettőt. A második rész Aislinn egyik barátnőjének szemszögéből íródik (ne kérdezzétek, túl sok név van, nem tudtam megjegyezni.)


Kedvenc karakter: Keenan

Ami kifejezetten tetszett: A tündérek kidolgozott világa.

Ami nem tetszett: Seth.

A történet: 3/5 pontból

A karakterek: 4/5 pontból

A borító: 6/5 pontból, gyönyörű borító

Megjegyzések

 1. Hol lehet ezt Magyarországon (angolul) megvenni?
  Már vagy ezer helyen kerestem de csak az Ink exchanget találtam meg.
  lécci ha tudod akkor ird meg a dorci.farkas@citromail.hu ra!
  köszi

  VálaszTörlés
 2. Szia!

  Csak megemlítem, hogy válaszoltam neki. :) Csak emailben, mert azt kérte. :)

  VálaszTörlés
 3. "Az éjszaka háza 4 - A vad" végén van a könyv ajánlója...ott a címe "Veszélyes játékok". Jónak tűnik, akkor gondolom hamarosan kiadják... :)

  VálaszTörlés
 4. Szóval akkor veszélyes játékok lesz a neve ennek a könyvnek? Hallottam, hogy esetleg van rá esély, hogy kiadják, de pontos infót nem találtam még. Köszi. :)

  VálaszTörlés
 5. Szívesen. :) Itt sincs több infó, csak a rövid tartalom meg a borító.

  Üdv: Émy

  VálaszTörlés
 6. http://kellykiado.hu/konyvek/veszelyes-jatek-tundervilag-sorozat-1.html

  Üdv:Émy

  VálaszTörlés
 7. Igen, köszönöm, már láttam. :D Még milyen jó, hogy facebookon és twitteren is követem a kiadót. :) Szeptemberben jelenik meg, már alig várom.

  VálaszTörlés
 8. één imádom ezt a könyvet sztem nincs vele semmi baj.*.*

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt. Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat. AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK Szer

Top 10: Kedvenc romantikus regény

Mostanában megrögzötten néztem, hogy mely posztokra van kereslet, és valamilyen úton-módon a régi Top 10 romantikus könyves listám időről-időre előkerül a legolvasottabb bejegyzések közé. Ezért felötlött bennem az a gondolat, hogy írok egy újabb posztot, de most mindenféle kategória szerint (a többi kategória később várható), és ezt ám frissíteni is fogom, ahogy változik. (Mert most ahogy ránéztem a régi listámra, elszörnyedtem, hiszen a sorozatok folytatásai eléggé lerontották a színvonalat.) Előre leszögezem, hogy klasszikus és szépirodalmat nem teszek fel listákra, mert nem egy kategória a szórakoztató irodalommal, így tehát a legjobb romantikusok között persze, hogy ott van számomra az Üvöltő szelek, de a végén a klasszikusok kilöknének minden modern regényt. :) A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2014. február 17.) 10. Victoria Schwab: Az Archívum (ifjúsági, 3 részes sorozat) Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olva

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril