Ugrás a fő tartalomra

Melissa Marr: Wicked Lovely - Veszélyes Játék

Hogy akadtam rá: Amazon.com-on megtetszett a borítója :D

Várható magyar megjelenés: 2010. szeptember - Kelly kiadó.

Úgy általában az egészről: A Mortal Instruments után elkezdtem angol YA (fiatal felnőtteknek szóló) fantasykat keresni. Tetszett a borító. Belsőre viszont... Nincs vele nagyobb baj, élvezhető könyv, másként nem raknám ki kedvencnek, és nem venném meg a történethez kapcsolódó mangát, de valahogy mégis hiányzik ebből a részből történetileg valami. Na, de kezdjük az elején.

Adott egy lány, Aislinn, akinek egy: rohadt bonyolult neve van, ok nélkül, tehát így ismét előugrik a Mary Sue kép, vagyis a túl tökéletes karakter. De ez hagyján, elvileg kimondani könnyebb a nevet, mint leírni. Szóval Aislinn látja a tündéreket, megvan a Látás képessége, de úgy kell tennie, mintha nem venné észre őket. Ugyanis a tündérek kegyetlenek, és előszeretettel vakítják meg a látó embereket. A nagyanyja neveli, édesanyja meghalt. Van egy barátja, Seth, aki igazából tök jó pasi, és Aislinn még szerelmes is belé, de nem akarja elrontani a dolgot. És persze ilyen nagy csajozós volt anno Seth. De aztán kibújik a szög a zsákból, hogy ő a mi főhősünkbe szerelmes.

Seth karakterével alapjaiban van gondom. Mikor Aislinn elmondja, hogy léteznek tündérek, kijelenti, oké, segítek. Pedig nem úgy volt leírva, hogy olyannyira hinne a fantasztikus lényekben. De ez nem baj. Egyszerűen hihetetlen ez a karakter, én úgy vettem ki, hogy egy nagymenő és csajozós... és mégis olyan romantikusan viselkedik.

A történetről: van két királyság, legalábbis ebben a könyvben még csak ezek vannak előtérben. A Nyár Udvar és a Tél Udvar (végre leírhatóbbak az udvar nevek a tündéreknél, ez piros pont). A Tél Udvar uralkodik, a Nyár királynak pedig megkötötték az erejét, és akkor kaphatja vissza, ha megtalálja az elveszett Nyár Királynőt. A királyunk, Keenan, mindig álmodik egy lányról, azt felkeresi, eléri, hogy belé szeressen, és egy próba elé állítja. Vagy elvállalja a próbát az illető, vagy nem kockáztat, és békésen átváltozik Nyár tündérré (kis viháncoló lánnyá). A próba maga, hogy fel kell emelni a Tél Királynő pálcáját, ha a Hideg nem költözik bele a lányba, akkor ő az elveszett Nyár Királynő. Ha mégis megkapja a Hidegséget, akkor ő lesz a Tél Lány, és magában hordozza a Hideget, egyetlen társa egy farkas, egészen addig, amíg Keenan nem találja meg a következő "áldozatát", akkor pedig figyelmeztetnie kell a lányokat, hogy ne vállalják el a próbát. Ha valaki mégis elvállalja, és az kapja meg a Hideget, akkor a Tél Lány felszabadul, de marad tündér.

Ez a történet jó, de a kidolgozás néhol hagyott kivetnivalót. Nem mintha én tudnék ilyet írni. Csak így olvasva, volt egy nagy bökkenő az egészben. Az egyetlen nagy potenciális drámára okot adó jelenetet is elrontja a főhős gyors reakciója.

Összességében kellemes kis történet, nekem túl cukros, akár az Alkonyat, de nem hasonlítható hozzá. Átlagos kis fantasy könyv, amit lehet élvezni egy unalmas délutátnon. Kíváncsi vagyok a másik két részre is, amik nem függnek szorosan egymáshoz (úgy hallottam), inkább az első és a harmadik rész jön egymás után Aislinn szemszögéből, ezért együtt olvasom a kettőt. A második rész Aislinn egyik barátnőjének szemszögéből íródik (ne kérdezzétek, túl sok név van, nem tudtam megjegyezni.)


Kedvenc karakter: Keenan

Ami kifejezetten tetszett: A tündérek kidolgozott világa.

Ami nem tetszett: Seth.

A történet: 3/5 pontból

A karakterek: 4/5 pontból

A borító: 6/5 pontból, gyönyörű borító

Megjegyzések

  1. Hol lehet ezt Magyarországon (angolul) megvenni?
    Már vagy ezer helyen kerestem de csak az Ink exchanget találtam meg.
    lécci ha tudod akkor ird meg a dorci.farkas@citromail.hu ra!
    köszi

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Csak megemlítem, hogy válaszoltam neki. :) Csak emailben, mert azt kérte. :)

    VálaszTörlés
  3. "Az éjszaka háza 4 - A vad" végén van a könyv ajánlója...ott a címe "Veszélyes játékok". Jónak tűnik, akkor gondolom hamarosan kiadják... :)

    VálaszTörlés
  4. Szóval akkor veszélyes játékok lesz a neve ennek a könyvnek? Hallottam, hogy esetleg van rá esély, hogy kiadják, de pontos infót nem találtam még. Köszi. :)

    VálaszTörlés
  5. Szívesen. :) Itt sincs több infó, csak a rövid tartalom meg a borító.

    Üdv: Émy

    VálaszTörlés
  6. http://kellykiado.hu/konyvek/veszelyes-jatek-tundervilag-sorozat-1.html

    Üdv:Émy

    VálaszTörlés
  7. Igen, köszönöm, már láttam. :D Még milyen jó, hogy facebookon és twitteren is követem a kiadót. :) Szeptemberben jelenik meg, már alig várom.

    VálaszTörlés
  8. één imádom ezt a könyvet sztem nincs vele semmi baj.*.*

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú