Ugrás a fő tartalomra

Stephenie Meyer: New Moon - Újhold


Hogy akadtam rá: Kalandos volt, az biztos. Szeretem a Harry Pottert, nyilvánvaló. És ugye vannak a fanfictionok (fanok által írt történetek), abban a shippek (párosítások). Nah, ott a kedvencem a Tom Denem/Hermione Granger páros, és sokan szeretik és csinálnak hozzá videókat youtube-on. Feliratkoztam az egyik ilyen videó készítőre, vagyis kapok értesítést, ha új videót csinál. Feltöltött egy Alex/Hermione videót (az Alex Rider sorozatból) és a Twilight film előzetese volt alatta hang. Hmm... Annyi esett le, hogy ez egy igazi film lesz, és hogy valamiféle halhatatlanokról szól. Rákerestem az eredeti előzetesre. És láttam a bűvös "Based on Book" feliratot. Én azokat imádom, szóval rákerestem a könyvre (bevallom hibám, tényleg neten olvastam először, de az égiek látják lelkem, anyám meg a számlát meg a könyvespolcot - megvan mind a négy rész angolul és a magyar puhakötéseseket is megvettem).

Úgy általában az egészről: Ahogy végeztem az Alkonyattal, belekezdtem. Kíváncsi voltam, most akkor mi lesz. Bellából mikor lesz vámpír. Vártam az izgalmas "kalandokat." Erre megkaptam a lehető legszomorúbb könyvet, és Stephenie Meyernek sikerült az, ami a szerelmes filmeknek és a Titanicnak sem sikerült. Megríkatott. Ugyanis, ennyit gondolom mindenki tud a sztoriról: történik egy kis baleset Bella születésnapján (megvágja az ujját a csomagoló papírral) és Edward úgy dönt elmennek, csak hogy Bellát otthagyják.

Bella pedig zombi szerű állapotba kerül. Meyer pedig olyan szívszorítóan írja le, hogy egy-két fájdalomról szóló mondatnál ténylegesen megkönnyeztem, ilyen pedig elég ritkán történt. Bellánkat Jacob segíti ki rossz hangulatából, és ekkor mi már sejtjük azt a nagy szerelmi háromszöget. Nekem semmi bajom ezzel, én szeretem a szerelmi háromszögeket, sokan mondják, hogy nem lehet egyszerre két embert szeretni, szerintem pedig igen is lehet. És mit ne mondjak, az Alkonyatban én is megtaláltam a saját életemre/párkapcsolataimra való vonatkozást. (Nem, nem vámpír a pasim.) Így még jobban megérintett, felidéztem életemnek azt a borzalmas szakaszát, amit átéltem és túléltem, ahogyan Bella is.

Ez is egy gyönyörűen megírt rész, Meyer ért ehhez, ha nincs is tele nyomozással, bonyolult szálakkal a történet, az érzelmek kárpótolnak mindent. Ez a kedvenc Twilight saga részem.

Kedvenc karakter: Edward, Alice, Emmett

Ami kifejezetten tetszett: Az érzelmek leírása.

Ami nem tetszett: -

A történet: 5/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból, és csak gratulálni tudok a könyvmolyosoknak, hogy megtartották az eredeti borítót, eredeti címmel.

Megjegyzések

  1. Utálok olvasni de a film iszonyatosan megfogott!!kb.10-szer nénztem meg,és imádom!!!!Megvettem mind a 2 kötetetet,és olyan villám gyorsan kiolvastam hogy magam is meglepődtem:)Iszonyat jóó!!Az Újholdnál volt egy kis gondom,annál a résznél amikor Edward elhagyta Bellát,merthát a könnyeimmel kellett küszködnöm mert nem láttam a betüket.A napfogyatkozással is végeztem már,nem bírtam ki hogy ne töltsem le:):)IMÁDOM,kár hogy egyszer vége lesz,hiányozni fog nagyon!!!!ezt az örökkévalóságig tudnám olvasni!

    VálaszTörlés
  2. Sok kritikát olvastam erről a könyvről, imádtam a filmet, de a könyvre még nem tudtam rá venni magam.
    Eddig ez volt az első pozitív megnyilvánulás a könyről, mindenkinek elege volt már Bella több100 oldalon át tartó depijének. Ezért én is el fogom olvasni, kíváncsi vagyok, én is nyálzűasnak fogom-e tartani, vagy tényleg fantasztikus érzelemáradatnak.
    Azért ez a sok negatív kritika elszomorít, és örülök, hogy van azért olyan, akinek tetszett is. Mindenesetre nekem a filmben tetszett Bella depizése, kb én is így élem meg a dolgokat, szóval el tudom képzelni hogy van ilyen.

    VálaszTörlés
  3. Nekem ez a kedvenc kötetem. Talán azért nem tűnt fel, hogy nyálas lenne, mert valahogy én is tudok ilyen lenni. Túlérzelmes, talán. És át tudom érezni ezt a részt, hasonló tapasztalatok alapján, valószínűleg ezért tudok vele azonosulni ennyire. Mellesleg nekem filmben nem annyira tetszett, de ezzel csak én vagyok így. :D Valahogy nem adta azt meg, amit a könyv.

    VálaszTörlés
  4. Ilyen szőke nöket se láttam még soha!
    A vérfarkasos-vámpíros szappanopera újabb felvonása ennél giccsesebb már nem is lehetne, kivéve, ha kiderülne, hogy Bella igazából zombi. Természetesen a két srác nem törődne ezzel az aprócska, elhanyagolható ténnyel, így egy hatalmas nekrofil orgiában teljesedne ki a szerelmi háromszög majd valamikor az utolsó rész végén. De én arra már nem leszek kíváncsi. Soha többet nem akarom látni ezt a borzalmat, a kritikában olvasható, néhol kicsit sértő kifejezésekért/igazságokért pedig ez úton kérek elnézést. Negatívumok fentebb olvasva megtalálhatók, pozitívum meg nem volt

    VálaszTörlés
  5. Kedves Névtelen!

    Az az igazság, hogy én elviselem a negatív kritikát (mint oly sokszor írtam, nem tetszhet mindenkinek a Twilight saga), és valahogy a kommentedet nem is találtam sértőnek, inkább csak jót derültem rajta, főleg a nekrofíliás részen. Ez is egy szemlélet mód, és valahol tényleg túl giccses, de én azt mondom, hogy néha kell ilyen is.

    VálaszTörlés
  6. Teljesen egyetértek Gigi első kommentárjával. A film nem adta úgy át Bellám érzelmeit,mint a könyv, viszont a filmzenék olyan hatást keltettem bennem, mintha én magam lennék Bella, én szenvednék a reménytelen szerlemtől, én lennék az aki mással nem is tudná meghálálni azt a bartáságot amit Jacob nyújtott, mint szerelemmel. egy kitűnő olvasmány egy fantasztikus írótól.

    VálaszTörlés
  7. én azt sajnálom,hogy engedtem,a tesóm elmesélje a könyv elolvasása előtt szinte az egész történetet.ezért nem tudtam igazán átélni a dolgokat,pedig általában szokásom.azóta nem engedem senkinek,h a lényegesebb dolgokat elmondja a könyvről amit el akarok olvasni.én imádom a történetet,szerintem is kell néha ilyen történet.egyben habos-babos,de mégis izgalmas.
    a film is egész jó,csak ugye kevésbé tudja átadni az érzelmeket mint egy regény,mert ez film.legalább nem változtattak meg rajta olyan szembetűnően fontos dolgokat.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú