Kezdő Író Kerestetik

2011. május 28., szombat

Valljuk be, manapság egyre többen írnak regényt, ha nem is a fióknak, akkor blogregénynek. Nos, mivel az utóbbi időben ez is egy felkapott téma, és piszkálja a csőrömet, itt van egy kezdeményezés a részemről.

Mit ajánlok? Teljes kritikát, nem a nyelvtani helyességről, csakis a fogalmazásról, és a tartalomról, mint ahogy bármelyik könyvhöz írnék. VÉGIGOLVASOM azokat, akik bekerülnek a kalapba, akármilyenek is legyenek. Ha úgy érzed elég bátor vagy, és szeretnél nyílt kritikát látni az oldalamon, akkor jelentkezz.

Mivel most a nyaram húzós lesz, lehet eleve el is tűnök egy időre, ezért a kritikákat őszre/télre ígérem. Akkor fogok majd sorozatban kipakolni hetente a kritikákat. Őszinte véleményt fogok írni, és nem sértő hangnemben, és ajánlom, tényleg csak akkor jelentkezz, ha nem sértődsz meg a negatív kritikán ÉS szerinted TÉNYLEG kiadásra termett a regényed. MINDEN KRITIKA KI FOG KERÜLNI, ÉS AZ ÍRÓK IS ITT LÁTJÁK MEG ELŐSZÖR, MIKOR BLOGON PUBLIKÁLOM!

FIGYELEM! IDŐPONTVÁLTOZÁS! SOKAK KÉRÉSÉRE HOSSZABBÍTOTT LESZ A HATÁRIDŐ!


Feltételek:
- Regénynek kell lennie (azaz minimum 50.000 szó).
- Csakis kizárólag fantasy lehet. Egyetlen kivétel véresen komoly regény, aminek mondanivalója van (ha nem tudod, mire gondolok, nézd meg az Ellen Hopkins kritikáim.)
- Lehet ifjúsági és felnőtt regény is. Lehet erotikus fantasy regény is.
- Csakis kizárólag modern korban játszódó regény lehet. Sajnálom, a történelmi regényeket nem szeretem. Lehet időutazós, de akkor kezdődjön a jelenben, mert a mostani felfogású szereplőkkel tudok azonosulni.
- Kész kell lennie a TELJES regénynek szeptember 1-ig. Tehát nevezhetsz még félkész, vagy most elkezdett regénnyel, ha biztosan kész leszel szeptember 1-re.
- Értelemszerűen csak SAJÁT regény lehet, fanfiction nem játszik.

CSAK ADOTT SZÁMÚ MŰVET FOGOK ELOLVASNI, ezért előválogatást tartok. A nevezési határidő augusztus 31.

Nevezéshez ezeket küldd el e-mailben a gyiag@freemail.hu címre:
- Az e-mail tárgyában szerepeljen, hogy "Nevezés kritikára."
- Írd le a rövid ajánlóját a könyvednek, ami pl. regényként a hátoldalán lenne.
- Csatold az első fejezetet.
- Írd meg milyen korhatáros a történet, ezt mindenkinek a saját belátásra bízom, hogyan dönti el, a 16-osban vannak részletes véres jelenetek, a 18-asban erotika.
- Írd meg az írós oldalad címét. (Már ha van, ez nem szükséges.)

Akinek a művét bekérem elolvasásra, az kapni fog szeptember elsején e-mailt.

Emellett persze, randalírozni fogok interneten, és különböző blogregényeket kiszemelek. Mivel eleve nyilvánosak azok, oda is lehetne kritikát írni. Így nem találom nem szabályosnak, hogy róluk is fogok. (Természetesen minden kritikánál ott lesz az író neve, és oldala.)

13 megjegyzés:

IsaBella írta...

Nagyszerű ötlet! Mondjuk az én történeteim mind csak a fejemben vannak meg, leírva max a telefonom jegyzeteibe pár vázlat. :D Ahogy magamat ismerem, nem is lesz belőlük regény augusztusig.
Sok sikert a nevezőknek! Kitartást Giginek! (=

Annamarka írta...

Hajjaj! Nagy a kísértés, hogy nevezzek, de nem biztos, hogy kész leszek... =S Ahhoz most el kell kezdenem egy eszelős tempót. Na majd meglássuk.

Annamarka írta...

Egyébként nagyon jó az ötlet!!! =D

Zsófi_Csigi írta...

Én nagyon szívesen neveznék, de elég kevés az idő, és már most félek, hogy nem leszek készen, mert a nyakamon az érettségi, meg ehhez hasonlók... Nem lehetne kissé kitolni azt a határidőt? :)Akkor biztosan megemberelném magam.

Carmina írta...

Nagyon jó ötlet, szívesen vállalkoznék rá, mert van az elképzeléseidhez is passzoló félkész történetem, amit egyébként is befejeznék a nyár folyamán. De tekintve, hogy legkorábban július elején tudnék nekiállni a munkának, így az augusztus elseje esélytelen. Tudom, hogy ez nem kívánságműsor, de a 31-e lényegesen reálisabbnak tűnne. De legfeljebb majd reklámozom a molyon a blogját, hátha kedvet kapsz egyszer hozzá :)

Tiro írta...

Mennyire ragaszkodsz a fantasyhez? Lelkizős könyvek kicsukva? (Nett -re céloz)

Wee írta...

Nos, én sokat írok, több könyvem és novellám is van, meg egy blogom, amire a régi, vagy újabb írásaimat pakolom ki (általában nem a teljeset, akit érdekelnek a regények végei, e-mailben küldöm). Ha befejezem az új regényem, szívesen jelentkezek majd hozzád kritikára :) A blogom, ha érdekel: www.vivianholloway.blogspot.com

^^Gizmoo^^ írta...

Húúú, ez nagyon tetszik... azt hiszem kicsit összekapom magam, hogy szeptemberre kész legyek :)

Laura Arkanian írta...

Igyekszem :) Nekem ugyan kész van már három kötet (valamivel több, mint 212 000 szó) de épp most kezdtem szétfaragni az elejét. Mindegy, szeptemberig mindenképpen be kell fejeznem amúgy is :) És köszönöm a lehetőséget!

Névtelen írta...

Ez nagyon jó ötlet, gratu! :D Összeállítottad már a listát?

Gigi írta...

Igen, már megvan, hogy kiket olvasok. :D Csak el vagyok mindennel úszva, ezért nem is ígértem pontos időpontot, hogy mikor lesz kint az első kritika. De már értesítettem az írókat. :)

LauraL írta...

Remélem, hozzám is eltalálsz! Szeretem a kritikáidat, sokat lehet belőlük tanulni!

Lajcsi írta...

Be kell vallanom, hogy nem kenyerem az írás. Már az iskolában is rémálmaim voltak tőle, de ahogy az ember korosodik, mind jobban hatalmába keríti valami ösztönszerűség. Ha már ennyi minden megtörtént velünk, legjobbnak láttam nekiülni és pötyögtetni, mert minél kevesebb marad, annál jobban hajt valami belső kényszer, hogy ezt bizony meg kell hagyni az utókornak! Meg a még élő részvevőknek, mert bizony kerül-fordul ki-kipottyan valaki a rostán! Mivel nem vagyok irodalmár, soha nem is volt szándékom azzá válni, csak dolgoztam, de azt aztán mindenfélét, hol itthon, hol meg terepen, sőt még külföldre is elvitt a lábam, ha csak rövidke időközökre is. És úgy nem lehet írni (erre is csak most jöttem rá), hogy ma leírok tíz sort, két hét múlva majd talán megint egy néhányat. Ha már egyszer megvan a fonál kezdete, nem szabad elengedni, mert akkor csak kínlódás, meg nagy rakás gubanc lesz a dologból. Ha meg már megvan a vezérszál, az Isten is belesegít talán, csak győzze püfölni az ember a billentyűket! Még ha nem is szeretné folytatni, valami még az ünnepi ebédtől is felkelti pötyögtetni, és bizony kihűl az étel, mire visszatér, hogy na, lássuk csak miből is élünk! Na, ezzel a pár esetlen mondattal ajánlom mindenkinek soraimat, azt hiszem senki sem bánja meg, aki rászán pár órácskát elolvasására!
Temerin,2012 február 23. Tisztelettel: G.M. Lajos

Megjegyzés küldése

Blog contents © Gigi olvasmányai 2010. Blogger Theme by Nymphont.