Ugrás a fő tartalomra

Természetfeletti lény szerinti ajánlók

Mivel annyira unatkoztam a The Haunted olvasása közben, csináltam szép polcokat molyon. Amiből jött az, hogy miért ne írnám össze ennek az eredményét a blogomon. Észrevettem, hogy sokan kérnek tőlem úgy ajánlást, hogy „legyen vámpíros,” vagy „legyen szellemes,” és valljuk be, mindenkinek megvan a kedvenc lénye fantasyban, ezért gondoltam, hogy írok egy ilyen posztot. Kaptam olyan ajánlást, hogy írjak TOP 10-es listát vámpíros könyvekből, de mivel a többi lény sajnos háttérbe szorult még eddigi olvasmányaimban, és nem akarom őket sem kihagyni, ezért egybevonok mindenfajta lényt.

Nem spoilerezek, így aminek a fülszövegéből nem egyértelmű, hogy milyen lény a főhős pasija (lásd példának okáért Dark Divine) azt nem fogom oda ajánlani. Plusz, amit én nem tartok annak (lásd Káprázat), azt nem fogom oda ajánlani. Szóval teljesen szubjektív vélemény lesz, mint eddig is megszokhattuk, és természetesen tetszési sorrendbe fogom szedni az ajánlásokat.


AZ ÉJSZAKA LÉNYEI, AZAZ A VÁMPÍROK

Szerintem ez a legkedveltebb téma mostanság, bár sokan torkig vannak velük. Vannak csillogósak, tetováltak, és szex mágiásak, mégis a közös bennük, hogy ellenállhatatlanul vonzóak és jó esetben vért isznak/veszélyesek és halhatatlanok. Nem fogom részletezni, hogy mit képviselnek, mint motívum, de annyit hozzáteszek, hogy 12 éves korom óta vámpír rajongó vagyok, és maradok is.

TOP KEDVENC KÖNYVEK


9. Rachel Caine: Üvegház
Nem túlzottan a világkidolgozáson van a hangsúly, de kellemes kis olvasmány, és inkább csak azért jó olvasni, mert egy-egy napra kikapcsol. Nincs a romantika az előtérben, nem is valami hú, de nagy sztori, mégis szeretem és ajánlom annak, aki egy kis délutáni kikapcsolódásra vágyik.
Sorozat: Igen. Morganville-i vámpírok néven fut, odakint most jelent meg 11. része, de lesz 12-ig is, magyarul két rész van nálunk.
Kiadó: Agave

8. Anne Rice: Interjú a Vámpírral
Ez volt életem első vámpíros könyve, és valamilyen szinten alappillérnek számít ez is. Picit horror, de nem nagyon, picit gondolkodós, de azért annyira nem elvont (bár az utóbbi kötetekben, amit én olvastam, negyedik-ötödik, ott még inkább Isten tagadására ment rá a vonal). Kellemes olvasmány, de nem éppen üdítően szórakoztató és nem az a tipikus könnyen olvasmány.
Sorozat: Igen. Vámpírkrónikák és Új Vámpírtörténetek néven fut. 12 része van külföldön és magyarul is.
Kiadó: Szukits és Dáin

7. Stephenie Meyer: Alkonyat
Ami miatt ismét kitört a vámpírláz és elterjedt a tinik körében. Szerintem senkinek sem kell bemutatnom. Nekem még mindig egy beteges kapcsolatot mutat be, és számomra nem példaértékű az Edward-pasi kép, de igenis lekötött, szerettem, és bár cselekmény az nincs, de az érzelmeket szépen kidolgozza és bemutatja.
Sorozat: Igen. Alkonyat címen fut, 4 része van itt és ott is. Van hozzá egy külön kis sztori a Bree Tanner rövid, második élete, amit nem olvastam és nem is szándékozom.
Kiadó: Könyvmolyképző

6. Richelle Mead: Vámpírakadémia
A sok vámpíros sablon tini fantasy között egy üde folt és szerintem felnőttek és ugyanannyira tudják élvezni, mint a tinédzserek. Abban rejlik a varázsa, hogy kitűnő a világfelépítés, hogy bár az első két kötet egy-egy kis bentlakásos iskolás történet, egy picit felszínes főhőssel, addig a további kötetekben TÉNYLEG felnő a főhős, és fejlődik a karaktere, amint rájön mi is az igazi szerelem és a barátság. Szórakoztató, jól megírt, nem nyálas, de épp eléggé romantikus.
Sorozat: Igen. Vámpírakadémia címen fut, hat részes, itthon öt jelent meg.
Kiadó: Agave

5. Alaya Johnson: Moonshine (Holdfény)
Felnőtt könyv, ami az 1920-as években játszódik. A főszereplőnek bár hülye, tökéletes karakteres (Mary-Sue-s neve van), attól még pazar szereplő, igazi szarkasztikus vámpírvadász, aki feladta a karrierjét, mert rájött, hogy a vámpírok és egyebek is érző lények. Emellett női jogi aktivista is. Az egész történet egy nagyon jól megszerkesztett nyílt mágiás univerzumos urban fantasy, nem csak vámpírok vannak itt, de azok vannak picit előtérben. Csavaros történet, szarkasztikus humor, garantált kikapcsolódás.
Sorozat: Nem.
Kiadó: St. Martin's Griffin - CSAK ANGOLUL JELENT MEG!


4. Beth Fantaskey: Jessica's Guide to Dating on the Dark Side (Jessica útmutatója a sötét oldalon való randizáshoz)
Picit cukros, picit klisés, de attól még tökéletesen megírt tinédzser romantikus fantasy. Olyan, mint egy délutáni film, tehát nem kell tőle epikus csatákat várni, és Fantaskey nem is erőlteti. Könnyed kikapcsolódásnak tökéletes.
Sorozat: Igen. 2012 januárjában jön a 2. része, de lezárt ez is, mert eredetileg egy könyv lett volna.
Kiadó: Harcourt Children's Books - CSAK ANGOLUL JELENT MEG!

3. Cassandra Clare: Csontváros
Bár az első részben nincsenek túlnyomó részben a vámpírok, aztán a másodiktól nagyon főszereplők lesznek, ez a könyv sem tudta elkerülni a vámpíros lázat. Jól kidolgozott világ, magával ragadó történet és karakterek jellemzik, és az egészet feldobja a szarkasztikus humor. Igazi, vérbeli urban fantasy tiniknek, ahol a romantika csak másodlagos. Viszont a negyedik részre még mindig morcos vagyok, ami csak azért íródott, mert újabb ötlete támadt Clare-nek és szerintem nem sikerült annyira jól, mint az első három rész, de attól függetlenül ajánlom. (Hátha jobb lesz az ötös.)
Sorozat: Igen, Végzet Ereklyéi néven fut (az első részen tévedésből Halál Ereklyéi szerepel a borítón, ez csak nyomdahiba, ne zavarjon meg senkit). Hat része lesz, ebből angolul 4, magyarul 3 jelent meg.
Kiadó: Könyvmolyképző

2. Amandra Marrone: Uninvited (Hívatlan)
Nagyon rövidke történet és végül is sötét hangulatú. A vámpírság lehet csak metafora az öngyilkosságra, és ahogy a főhős lány ellenáll a vámpír csábításának nap, mint nap, tekinthető annak, hogy nap, mint nap küzd azzal, hogy az életet válassza a halál helyett. Mögöttes tartalmas, nem rózsaszín könyv, drog- és alkoholfüggőséggel fantasy köntösben.
Sorozat: Nem.
Kiadó: Simon Pulse - CSAK ANGOLUL JELENT MEG!

1. Laurell K. Hamilton: Bűnös Vágyak
Tudom, hogy a sorozat már arról híres, hogy mennyire pornó és mennyire nincs cselekménye, és hogy ez is ilyen rétes-sorozat, addig húzzuk, ameddig lehet. De mégis... mégis... ha vámpírok, akkor Anita Blake. Az első öt könyv teljesen nélkülözi az erotikát (legalábbis a főhős nem fekszik le senkivel), a hatos-kilences részben már elő-elő fordul, a 10-16-os könyvek már inkább pornó regények és a 17-esnél javul a tendencia. Amiért ajánlom: kitűnően felépített nyílt mágiás univerzum, borzongató horroros nyomozások, és kemény főhős. (Akit én speciel csak egy részben a 16-osban nem bírtam elviselni, a többiek hamarabb is megutálták. :D)
Sorozat: Igen, Anita Blake, a vámpírvadász néven fut, külföldön 20, magyarul 17 rész jelent meg, egy kis novella kihagyásával. (Így fizikailag csak 16 rész jelent meg magyarul.)
Kiadó: Agave

CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE

Vannak olyan könyvek, amiket nyugodt szívvel nem ajánlanék bárkinek, mert nekem sem tetszettek annyira, hogy mindenkire rásózzam, lesz ilyen minden lénykategóriánál. Itt pedig:


Nalini Singh: Angyalvér
Sokan szeretik Nalinit és jól is ír, nem az a gond. Pazar a világkidolgozása, a karakterei, viszont... viszont cselekménye az nem sok van, és a fülszöveg mindig becsapós nyomozós hangulatot kelt. Néha kellemes olvasni Nalinit, amikor az ember olyan hangulatban van, vagy aki kedveli az erotikus fantasykat.
Sorozat: Igen, Angyali vadász néven fut. 6 részes lesz, külföldön 3 rész, itthon 2 jelent meg.
Kiadó: Dark Egmont


ABRAKADABRA, AZ A BOSZORKÁNYOK, VARÁZSLÓK ÉS MINDENKI MÁS, AKI IGÉKET SZÓR

Azért egészítettem ki a "mindenki más" kifejezéssel, mert akad egy-két könyv, ahol nagyban varázsolnak, de konkrétan nem mondják ki, hogy ők most boszorkányok. Igen, több könyv több listán is részt vesz. :D Engem nem zavar.

TOP KEDVENC KÖNYVEK


9. Richelle Mead: Vámpírakadémia
A sok vámpíros sablon tini fantasy között egy üde folt és szerintem felnőttek és ugyanannyira tudják élvezni, mint a tinédzserek. Abban rejlik a varázsa, hogy kitűnő a világfelépítés, hogy bár az első két kötet egy-egy kis bentlakásos iskolás történet, egy picit felszínes főhőssel, addig a további kötetekben TÉNYLEG felnő a főhős, és fejlődik a karaktere, amint rájön mi is az igazi szerelem és a barátság. Szórakoztató, jól megírt, nem nyálas, de épp eléggé romantikus. (És igen, tudok róla, hogy nincsenek benne boszorkányok, de a vámpírok számomra ebben igenis varázsolnak.)
Sorozat: Igen. Vámpírakadémia címen fut, hat részes, itthon öt jelent meg.
Kiadó: Agave

8. Carolyn MacCullough: Once a Witch (Egyszer boszorkány)
Kis, üde, tinédzser fantasy, ahol nagy szerepet kap az időutazás és a családi múlt felkutatása.
Sorozat: Igen. Witch néven fut, eredetileg egy részes lett volna, de a sikerre való tekintettel augusztusban jön a 2. része.
Kiadó: Clarion Books

7. Benina: A Boszorka fénye
Az egyetlen magyar író tollából származó regény sorozat, ami fel fog ide kerülni a listára. (Nem,nem vagyok magyar ellenes, csak ritka a magyar fantasy.) Benina csodálatosan ír, mindig leköt, kikapcsol, és elvarázsol a világa. Modern korban játszódó, romantikus könyv.
Sorozat: Igen, Bíborhajú néven fut. Elvileg 3 részes lesz, ebből megjelent 1, a 2. része idén októberre várható.
Kiadó: Könyvmolyképző

6. Holly Black: Tithe (Tized)
Igazából tündéres sorozat, de a mágiának és a varázslásnak is nagy szerepe van benne. Igazi vérbeli urban fantasy, nem mindig éppen a legszimpatikusabb főhősökkel, mert ők is csak emberek és tele vannak hibával. Csavaros, agyjátékos kis sztori, és egy pici romantika a Tündér Udvarban.
Sorozat: Igen, Modern Tale of Faerie néven fut. Három része jelent meg.
Kiadó: Margaret K. McElderry - CSAK ANGOLUL JELENT MEG!

5. Holly Black: White Cat (Fehér Macska)
Igazából itt nem mondják ki konkrétan, hogy ők varázslók vagy boszorkányok, hanem Átok Munkásoknak hívják őket. Különleges képességekkel rendelkeznek és egy érintéssel akár ölni is tudnak. Mivel a varázslást-átokszórást a törvény ellenzi, ezért főleg maffiózók lesznek az Átok Munkások, bár a kormány is már próbálja őket titokban toborozni. Igazából nyílt mágiás univerzumos, bentlakásos sulis, férfi főszereplős, tinédzser fantasy, és látszik Blacken, hogy ezen jobban dolgozott már, mint a tündéres sorozatán. Leleményes főhősök, akik nem csak az erejükre, de az eszükre is támaszkodnak, és csavaros sztori, egy kis szerelmi átokkal fűszerezve.
Sorozat: Igen, Curse Workers néven fut. 3 része lesz, amiből 2 jelent meg.
Kiadó: Margaret K. McElderry - CSAK ANGOLUL JELENT MEG!

4. Cassandra Clare: Csontváros
Jól kidolgozott világ, magával ragadó történet és karakterek jellemzik, és az egészet feldobja a szarkasztikus humor. Igazi, vérbeli urban fantasy tiniknek, ahol a romantika csak másodlagos. Viszont a negyedik részre még mindig morcos vagyok, ami csak azért íródott, mert újabb ötlete támadt Clare-nek és szerintem nem sikerült annyira jól, mint az első három rész, de attól függetlenül ajánlom. (Hátha jobb lesz az ötös.)
Sorozat: Igen, Végzet Ereklyéi néven fut (az első részen tévedésből Halál Ereklyéi szerepel a borítón, ez csak nyomdahiba, ne zavarjon meg senkit). Hat része lesz, ebből angolul 4, magyarul 3 jelent meg.
Kiadó: Könyvmolyképző

3. Amanda Marrone: Revealers (Leleplezők)
Marrone bemutatta, hogy kell igazi, fantasy regényt írni, akár tinédzser szereplőkkel. Igenis a dolgok nem csak feketék és fehérek, hanem gyakorta szürkék. Amolyan Odaátos hangulat tinikkel.
Sorozat: Nem.
Kiadó: Simon Pulse - CSAK ANGOLUL JELENT MEG!

2. Kelley Armstrong: A Szellemidéző
A kedvenc ifjúsági fantasym, és ez szerintem mindent elmond. Bár a három kötet egyben adja ki a sztorit, ezért zavaró lehet némelyeknek a felépítés, nekem akkor is tetszik így is. Felépített világ, imádnivaló karakterek, és hihető romantika, ami az első részben nincs is sok. Sőt, ott még boszik sincsenek... De majd később!
Sorozat: Igen, Sötét Erő trilógia néven fut, DE EZ EGYBEN OLVASANDÓ A KÖVETKEZŐ TRILÓGIÁVAL! Szóval a két trilógia egymás után olvasandó, ez az első trilógia. Külföldön megjelent mind a három rész, itthon egy.
Kiadó: Könyvmolyképző

1. Kelley Armstrong: The Gathering (A Gyülekezés)
Ez a második trilógia, a Darkness Rising, a Sötét Erő sorozatban, tehát a másik trilógia után olvasandó, arra spoileres. Ugyanolyan jó, mint az első trilógia, bár sokkal nagyobb hangsúlyban van a romantika.
Sorozat: Igen, Darkness Rising néven fut. A második trilógia a Sötét Erő sorozatban. Összesen 3 rész lesz, amiből külföldön 1 rész jelent meg.
Kiadó: Feltehetőleg majd a Könyvmolyképző.

CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE

Libba Bray: Rettentő Gyönyörűség
Míg az első részét imádtam és oda-vissza voltam tőle, a másik két résszel voltak gondjaim. Egyre hosszabbak és hosszabbak lettek a kötetek. Viszont nem történt benne gyakorlatilag semmi. A kor lefestése abszolút gyönyörű, mindent teljesen át lehet élni, de... de a fantasy rész borzalmasan rossz, nem kellett volna erőltetni.
Sorozat: Igen, Gemma Doyle trilógia néven fut. Megjelent itthon is az összes rész.
Kiadó: Könyvmolyképző

A BŰBÁJOS GONOSZOK, AVAGY A TÜNDÉREK

TOP KEDVENC KÖNYVEK


3. Melissa Marr: Veszélyes Játék
Az első rész lehet, hogy gyenge, és sok karakterhiba van benne, látszik, hogy Marr első könyve. Viszont a további kötetek sokkal jobbak, hihetőbbek, egy-két hiba azért persze akad, de Marr istenien tud bánni a mitológiával és jó hangulatot teremt.
Sorozat: Igen, Tündérvilág címen fut. 5 részes lesz, ebből külföldön mind, itthon csak 3 rész jelent meg.
Kiadó: Kelly

2. Holly Black: Tithe (Tized)
Igazából tündéres sorozat, de a mágiának és a varázslásnak is nagy szerepe van benne. Igazi vérbeli urban fantasy, nem mindig éppen a legszimpatikusabb főhősökkel, mert ők is csak emberek és tele vannak hibával. Csavaros, agyjátékos kis sztori, és egy pici romantika a Tündér Udvarban.
Sorozat: Igen, Modern Tale of Faerie néven fut. Három része jelent meg.
Kiadó: Margaret K. McElderry - CSAK ANGOLUL JELENT MEG!

1. Laurell K. Hamilton: Árnyak Csókja
A világ igazán Hamiltonos, vagyis jól kidolgozott nyílt mágiás univerzum, de tisztán csak erotikus fantasy, egy kis politikai játékkal megfűszerezve. Gyenge gyomrúaknak nem ajánlott, főleg csak az erotika kedvelőinek való.
Sorozat: Igen, Merry Gentry címen fut. Eddig külföldön 8 részes, itthon megjelent 5.
Kiadó: Agave

BUNDÁS PASIK ELŐNYBEN, AZAZ VÉRFARKASOK

Őszintén bevallom, hogy a csak farkasos könyveket nem szeretem, mert nem megy le. Így több csak több lényes fantasy könyveket ajánlok lentebb, ahol főbb szerepük van a farkasoknak is, szóval talán egy farkas kedvelő is élvezheti. :)

TOP KEDVENC KÖNYVEK


3. Stephenie Meyer: Alkonyat
Ami miatt ismét kitört a vámpírláz és elterjedt a tinik körében. Szerintem senkinek sem kell bemutatnom. Nekem még mindig egy beteges kapcsolatot mutat be, és számomra nem példaértékű az Edward-pasi kép, de igenis lekötött, szerettem, és bár cselekmény az nincs, de az érzelmeket szépen kidolgozza és bemutatja.
Sorozat: Igen. Alkonyat címen fut, 4 része van itt és ott is. Van hozzá egy külön kis sztori a Bree Tanner rövid, második élete, amit nem olvastam és nem is szándékozom.
Kiadó: Könyvmolyképző

2. Laurell K. Hamilton: Bűnös Vágyak
Tudom, hogy a sorozat már arról híres, hogy mennyire pornó és mennyire nincs cselekménye, és hogy ez is ilyen rétes-sorozat, addig húzzuk, ameddig lehet. De mégis... mégis... ha vámpírok, akkor Anita Blake. Az első öt könyv teljesen nélkülözi az erotikát (legalábbis a főhős nem fekszik le senkivel), a hatos-kilences részben már elő-elő fordul, a 10-16-os könyvek már inkább pornó regények és a 17-esnél javul a tendencia. Amiért ajánlom: kitűnően felépített nyílt mágiás univerzum, borzongató horroros nyomozások, és kemény főhős. (Akit én speciel csak egy részben a 16-osban nem bírtam elviselni, a többiek hamarabb is megutálták. :D)
Sorozat: Igen, Anita Blake, a vámpírvadász néven fut, külföldön 20, magyarul 17 rész jelent meg, egy kis novella kihagyásával. (Így fizikailag csak 16 rész jelent meg magyarul.)
Kiadó: Agave

1. Kelley Armstrong: A Szellemidéző
A kedvenc ifjúsági fantasym, és ez szerintem mindent elmond. Bár a három kötet egyben adja ki a sztorit, ezért zavaró lehet némelyeknek a felépítés, nekem akkor is tetszik így is. Felépített világ, imádnivaló karakterek, és hihető romantika, ami az első részben nincs is sok. Sőt, ott még vérfarkasok sincsenek... De majd később!
Sorozat: Igen, Sötét Erő trilógia néven fut, DE EZ EGYBEN OLVASANDÓ A KÖVETKEZŐ TRILÓGIÁVAL! Szóval a két trilógia egymás után olvasandó, ez az első trilógia. Külföldön megjelent mind a három rész, itthon egy.
Kiadó: Könyvmolyképző

Ő a Szürke Hölgy, ha jól tudom, Anglia egyik híres szelleme
SZERELEM A HALÁL UTÁN, AZAZ SZELLEMEK

Ebből sem olvastam még sokat, de a téma nem bátortalanít el. :D

TOP KEDVENC KÖNYVEK


3. Laura Whitcomb: A Certain Slant of Light (Egy biztos fénysugár)
Nem teljesen tini könyv, mert bár a testek, amiket a főhősök megszállnak tinik, de ők maguk 20 felettiek, felnőttek. Egy kis romantikus könyv, de vannak benne elgondolkodtató részek, de persze tinik is ugyanúgy tudják élvezni, nem korhoz kötött könyv.
Sorozat: Nem.
Kiadó: Graphia - CSAK ANGOLUL JELENT MEG!



2. Kelley Armstrong: A Szellemidéző
A kedvenc ifjúsági fantasym, és ez szerintem mindent elmond. Bár a három kötet egyben adja ki a sztorit, ezért zavaró lehet némelyeknek a felépítés, nekem akkor is tetszik így is. Felépített világ, imádnivaló karakterek, és hihető romantika, ami az első részben nincs is sok, és a szellemek sem romantikusan szerepelnek itt.
Sorozat: Igen, Sötét Erő trilógia néven fut, DE EZ EGYBEN OLVASANDÓ A KÖVETKEZŐ TRILÓGIÁVAL! Szóval a két trilógia egymás után olvasandó, ez az első trilógia. Külföldön megjelent mind a három rész, itthon egy.
Kiadó: Könyvmolyképző


1. Tonya Hurley: Szellemlány
Kicsit szatíra, kicsit görbe tükör, de mindenféleképpen az életről szól, morbid, játékos köntösben.
Sorozat: Igen, Szellemlány címen fut. 3 részes lesz, annyi jelent meg külföldön, itthon 2.
Kiadó: Pongrác

POKOLI PASIK, AVAGY DÉMONOK

Sajnos itt sem mindenhol romantikus szerepben vannak a démonok, pedig olvasnék több olyat.

TOP KEDVENC KÖNYVEK

3. Cassandra Clare: Clockwork Angel
A Végzet Ereklyéihez tartozó elősorozat. Olvasható nélküle is, de ha belevágunk a Végzet Ereklyéi 4. részébe, bizony ezt is ajánlott előtte elolvasni. Ugyanúgy kidolgozott világ, démonokkal, démonvadászokkal, jó szereplők, humor, csak éppen nekem picit egyszerű a sztori.
Sorozat: Igen, trilógia lesz Infernal Devices néven, külföldön megjelent 1 rész.
Kiadó: Könyvmolyképző lesz

2. Cassandra Clare: Csontváros
Jól kidolgozott világ, magával ragadó történet és karakterek jellemzik, és az egészet feldobja a szarkasztikus humor. Igazi, vérbeli urban fantasy tiniknek, ahol a romantika csak másodlagos. Viszont a negyedik részre még mindig morcos vagyok, ami csak azért íródott, mert újabb ötlete támadt Clare-nek és szerintem nem sikerült annyira jól, mint az első három rész, de attól függetlenül ajánlom. (Hátha jobb lesz az ötös.)
Sorozat: Igen, Végzet Ereklyéi néven fut (az első részen tévedésből Halál Ereklyéi szerepel a borítón, ez csak nyomdahiba, ne zavarjon meg senkit). Hat része lesz, ebből angolul 4, magyarul 3 jelent meg.
Kiadó: Könyvmolyképző

1. Diana Rowland: A Démon Jele
Nyomozós könyv, rejtett mágia világgal és démonokkal, és tökös főszereplővel. Visszaadja a rendőri nyomozás minden hangulatát, inkább azoknak ajánlom, akik szeretik a tévében is a nyomozós sorozatokat. De itt van démon pasi! :D Felnőtt, enyhén erotikus könyv.
Sorozat: Igen, nem tudni, hány részes lesz, talán 9, az írónő tudja a nagy sztorivázat, de nem ígér semmi konkrét számot. Kint megjelent eddig 3, magyarul 1 rész.
Kiadó: Kelly
A MENNYEI MAGASSÁGOKBA REPÍTŐ SZERELEM, AVAGY SZÉP SZÁRNYAS PASIK A GYENGÉINK, AZAZ ANGYALOK

Ez lenne a vámpíros után a legkedveltebb témám. IMÁDOM AZ ANGYALOKAT! ÉS MI A SZÉGYEN? EGY JÓ ANGYALOS KÖNYV SINCSEN! NINCS! EGY SE! Ha valaki tud, kérem kommentben jelezze, előre is köszönöm az ajánlásokat. EZÉRT:

CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE

2. Lauren Kate: Fallen - Kitaszítva
A fogalmazás nevetséges, a karakterek kidolgozatlanok, az elnevezéseket egy fanfiction író jobban megoldja, de a kedvenc témám, vagyis reinkarnálódós szerelem, és van benne egy kis sötét hangulat is... de nem olyan drasztikus.
Sorozat: Igen, 4 része lesz, eddig megjelent külföldön 3, itthon 1.
Kiadó: Könyvmolyképző

1. Nalini Singh: Angyalvér
Sokan szeretik Nalinit és jól is ír, nem az a gond. Pazar a világkidolgozása, a karakterei, viszont... viszont cselekménye az nem sok van, és a fülszöveg mindig becsapós nyomozós hangulatot kelt. Néha kellemes olvasni Nalinit, amikor az ember olyan hangulatban van, vagy aki kedveli az erotikus fantasykat.
Sorozat: Igen, Angyali vadász néven fut. 6 részes lesz, külföldön 3 rész, itthon 2 jelent meg.
Kiadó: Dark Egmont

Megjegyzések

  1. Szia Gigi!
    Tetszik ez a kis összegzés. Nekem is az 1. helyen a vámpírok állnak és 2. az angyalok. A tündérek és démonok csak olyan szinten jönnek be, ha több misztikus karakter is megjelenik a könyvben. A szellemek viszont nem kötnek le annyira.
    A farkasok hm.... csak ha vannak benne pl. vámpírok esetleg akkor. DE olvastam egy tisztán farkasos könyvet. Ez pedig Maggie Stiefvater Shiver c. könyve. Nincs benne óriási izgalom, fordulatok sőt nagyon kiszámítható, de annyira igényesen van megírva és jól kidolgozott karakterek vannak benne, hogy totál magába szippantott. Maggie erőssége az vagyis az érzelmek leírása. És ő is mert újítani - akár csak Meyer - a legendákat illetően. És a Linger még jobb, aminek erőssége az, hogy már 4 karakter szemszögén látjuk az eseményeket és így se lehet összezavarodni. Várom már a Forevert is. Csak azért írtam le hátha kedvet csinálok bár látom nem a te stílusod ez könyv. :)
    (Megjegyzem én is így álltam hozzá.)

    VálaszTörlés
  2. Szia,

    Angyalos történetek sajnos tényleg nem nagyon vannak, egyetlen amit én olvastam Nalini mellett: Becca Fitzpatrick - Csitt, csitt.
    Én nem tudok angolul, így csak az első részt olvastam, de kiváncsi leszek a folytatásra..

    Üdv: WitchingGirl

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nagyon tetszik ez a kis összefoglalás, legalább bőven fogom tudni, hogy legközelebb mit is olvassak:) Viszont sajnálom, hogy innen kimaradtak Darren Shan vámpír- és démontörténetei, ill. szerintem még a True Blood sorozat is megérne egy-két szót. Vagy ha már itt tartunk a Vámpírnaplók, bár az nekem egyáltalán nem nyerte el a tetszésem.

    Üdv: Zsófi

    VálaszTörlés
  4. Starlight, WitchingGirl, Zümi:
    Gigi válasza:

    "Sziasztok!
    Starlight: Értem én, hogy jó és van hangulata, a barátaim is ezt mondják. Ugyanakkor ismernek nagyon és sikoltozva zavarnak el a Shivertől, hogy nehogy kritizáljam. Tiszteletben tartom a döntésüket. De Maggie másik sorozatát már el fogom olvasni.

    Witching Girl: Nekem a Csitt nem jött be, egy éve nem tudtam végig olvasni.

    Zsófi: Darren Shant nem szeretem, azért nem ajánlottam, mert szubjektív összefoglaló volt. Úgy szintén a Vámpírnaplók is ezért maradt ki. A True Bloodot nem olvastam, de barátnőm állítása szerint nem nekem való, úgyhogy az nekem kimarad."

    VálaszTörlés
  5. Nekem a Csitt, csitt a kedvenc könyvem.. :D Akkor szerettem meg az angyalokat. :) Egyáltalán nem rossz könyv, bár a főszereplő lány kicsit buta, sőőőt nagyon buta.. de ha megnézzük a legtöbb fantasyba buta a főszereplőő.. :D De nekem akkoris élvezhető volt nagyon a köny. :) Imádom.

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Jó kis összefoglaló! Van pár könyv amihez már korábban meghoztad a kedvem de még mindig nem jutottam el hozzájuk- ideje lenne már elolvasnom őket!
    Viszont nem értem, hogy ez a bejegyzésed 2011 júliusi és azt írod Holly Black tündéres trilógiájáról, hogy: "Igen, Modern Tale of Faerie néven fut. Elvileg 3 részes lesz, ebből megjelent 1, a 2. része idén októberre várható." Ugyanakkor két éve írtál már mind a három részről http://agnescornel.blogspot.com/search/label/Modern%20Tale%20of%20Faeries Vagy ez ilyen 3x3 trilógia lesz?

    VálaszTörlés
  7. Köszi, hogy szóltál, szimplán elírtam, ha megnézed, látszik, hogy néhol a szöveget másoltam. Kijavítom! :)
    Már megjelent mindhárom része.

    VálaszTörlés
  8. Szia Gigi! Szuper a lista, jól összeszedted a kategória legjobbjait. Nekem persze mások is beleférnének, de ez a Te listád. Az Angyalokhoz javaslom az Angelology című könyvet, most olvasom, igaz nem romantikus annyira, de az angyalok tutik benne. A tündér témában nekem biztos a Tündérkrónikák lenne az első helyezett Mac-el és Barrons-szal. Olvastad?
    Üdv,
    Wil

    VálaszTörlés
  9. Szia wilwaren!

    Az Angelogy ahogy hallottam nyomozós, ami nekem nem való, ezért kihagynám. :) A tündér témában igen, olvastam már a Tündérkrónikákat, legalábbis az első két részét még csak, és imádom, csak amikor ezt a listát írtam, még nem olvastam. :) Csak nem frissítem a listát, mert beleőrülnék. :D De lehet majd évente összedobok egyet.

    VálaszTörlés
  10. Szia! Az angyalos könyvekről szólva...
    Susan Ee: Angelfall-Angyalok bukása
    Folytatása: World After-Túlélők világa
    Én imádtam!

    VálaszTörlés
  11. @Enikő Pruzsinszky: Igen, az a sorozat már a várólistámon van. :) Remélem, nekem is fog annyira tetszeni, mint a többségnek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú